Компании

все компании

Економіка КНР зросте більш ніж на 5% наступного року - прогноз

23 листопада 2022 року, 15:46
Економіка КНР, імовірно, зросте більш ніж на 5% наступного року, якщо припиняться пов'язані з COVID-19 обмеження, а уряд вживе додаткових заходів для підвищення довіри і споживання, прогнозує член комітету з грошово-кредитної політики Народного банку Китаю Ван Імін.

"У Китаю є умови для досягнення економічного зростання щонайменше 5% у 2023 році", - сказав він під час конференції, організованої Гонконзьким інститутом грошово-кредитних і фінансових досліджень.

Ван Імін вважає, що у НБК буде більше можливостей для коригування грошово-кредитної політики в першому півріччі 2023 року, якщо Федеральна резервна система США сповільнить підвищення процентних ставок, повідомляє агентство Bloomberg.

Федрезерв піднімав ставки шість разів цього року. Як очікується, підвищувальна траєкторія ставок збережеться, хоча експерти припускають, що в грудні ФРС збільшить ставку менш значно. За словами представника НБК, дії американського ЦБ цього року сприяли відтоку капіталу з Китаю.

Ван Імін додав, що у НБК будуть "обмежені можливості" для подальшого зменшення відсоткових ставок, оскільки ставки "вже перебувають на відносно низькому рівні". Востаннє Китай знижував ставку в серпні. За словами експерта, серйозніша проблема для економіки країни полягає в недостатньому попиті на фінансування, а не у високій його вартості.

На його думку, владі необхідно вжити негайних заходів для відновлення внутрішнього споживання, оскільки є побоювання щодо ослаблення зовнішнього попиту.

Опитані агентством Bloomberg економісти в середньому очікують, що ВВП КНР збільшиться на 3,3% за підсумками поточного року. Це стане одним із найслабших темпів підвищення за останні десятиліття. У 2023 році вони прогнозують прискорення до трохи менше ніж 5%.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 458
Другие новости