Компании

все компании

Канада на підтримку України випустила облігації на CAD500 млн

22 листопада 2022 року, 11:01
Канада випустила облігації на підтримку України на суму CAD500 млн, купівля яких канадцями допоможе українському уряду продовжувати надавати фінансову підтримку, а також допоможе у відновленні критичної інфраструктури, повідомляє сайт канадського уряду.

"Уряд Канади сьогодні випускає облігації суверенітету України на суму 500 мільйонів доларів, про що прем'єр-міністр вперше оголосив минулого місяця. Ці кошти допоможуть уряду України продовжувати надавати основні послуги українцям цієї зими, як-от пенсії, закупівля палива та відновлення енергетичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що канадський уряд встановив партнерські відносини з фінансовими установами, які беруть участь, щоб запропонувати канадцям можливість придбати суверенні облігації України номіналом $100. "Канадці, зацікавлені у придбанні цієї облігації, мають зв'язатися зі своїм інвестиційним консультантом або фінансовою установою від сьогодні і до 29 листопада 2022 року", - ідеться в повідомленні.

"Канадці, які купили українські суверенні облігації, фактично придбають звичайну п'ятирічну облігацію уряду Канади приблизно з поточною прибутковістю 3,3% залежно від ринкових умов на момент випуску. Канадці можуть бути впевнені в безпеці своїх інвестицій, що повністю підтверджується кредитним рейтингом Канади "AAA", - пояснили у відомстві.

Як повідомляється, після завершення випуску облігацій і за умови переговорів з Україною сума, що дорівнює доходам від випуску облігацій, буде переведена в Україну через рахунок Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зі свого боку, подякував своєму колезі Джастіну Трюдо та віцепрем'єрці й міністерці фінансів Христі Фріланд за допомогу.

"Сьогодні Канада випустила державні облігації суверенітету України на $500 мільйонів. Виручені кошти допоможуть забезпечити життєво необхідні виплати та послуги для українців цієї зими. Вдячний Джастіну Трюдо, Христі Фріланд і всім канадцям за підтримку України", - написав Шмигаль у мікроблозі "Твіттер".

Як повідомлялося 18 листопада, уряд Канади розпочав збір заявок на купівлю п'ятирічних облігацій на 500 млн канадських доларів (CAD, приблизно 373,4 млн за поточним курсом) - Ukraine Sovereignty Bonds - для фінансової підтримки України, пропонуючи подавати їх до 29 листопада через фінансові установи, що беруть участь.




Просмотров: 209
Другие новости