Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР не продемонстрували єдиної динаміки

18 листопада 2022 року, 17:26
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не продемонстрували єдиної динаміки на торгах у п'ятницю, незважаючи на побоювання, що поновилися з приводу подальшого агресивного підвищення процентних ставок у США.

Трейдери, зокрема, оцінювали заяви представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив, що Федрезерву доведеться продовжувати підйом базової процентної ставки, оскільки її поточний рівень не обмежує економічну активність достатньою мірою, щоб послабити інфляцію.

Тим часом президент ФРБ Міннеаполіса Ніл Кашкарі сказав, що немає ясності в тому, наскільки далеко має зайти ФРС у питанні підйому вартості кредитування, оскільки інфляція залишається високою.

Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття торгів зменшилося на 0,1%.

Споживчі ціни в Японії в жовтні збільшилися на 3,7% порівняно з тим самим місяцем роком раніше, свідчать дані міністерства внутрішніх справ і комунікацій країни. Це максимальне значення із січня 1991 року, водночас підйом цін було відзначено за підсумками чотирнадцятого місяця поспіль.

Інфляція прискорилася порівняно з вересневими 3%.

Найсуттєвіше зниження серед компонентів індикатора показують котирування акцій IT-компанії Rakuten Group Inc. (-5,6%), інвестиційно-технологічної SoftBank Group Corp. (-3,9%) і M3 Inc., яка надає медичні послуги, (-3,5%).

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,6%, гонконгський Hang Seng - на 0,3%.

До числа лідерів падіння на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції забудовників Country Garden Holdings Co. Ltd. (-6,5%) і New World Development Co. Ltd. (-5,3%), а також логістичної Orient Overseas (International) Ltd. (-5,8%).

Акції NetEase Inc. подорожчали на 3,7%. Китайський розробник ігор, акції якого також торгуються у США, у третьому кварталі 2022 року збільшив чистий прибуток у 2,1 раза, виручку - на 10,1%.

Котирування акцій Alibaba Group Holding Ltd. зросли на 2,2%, хоча китайський інтернет-гігант несподівано отримав чистий збиток у другому кварталі поточного фінансового року, водночас скоригований прибуток перевершив очікування, тоді як виторг виявився слабшим за прогнози.

Weibo Corp., власник найбільшої соціальної мережі в Китаї, у третьому кварталі поточного року зафіксувала чистий збиток і скоротила виручку на 25%. Тим часом акції компанії подорожчали на 0,7%.

Значення південнокорейського індексу Kospi зросло на 0,06%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. збільшилися на 0,65%, тоді як вартість автовиробника Kia Corp. зменшилася на 0,45%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 піднявся на 0,23%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилися на 0,3% і 0,2% відповідно.




Просмотров: 285
Другие новости