Компании

все компании

Кабмін вніс вугілля всіх марок до переліку товарів, що підлягають торгівлі на біржі

15 листопада 2022 року, 20:50
Кабінет міністрів України вніс товарну вугільну продукцію (включно з "рядовим" вугіллям) усіх марок до переліку видів продуктів, торгівля якими здійснюється виключно на товарних біржах.

Рішення Кабміну закріплено постановою від 11 листопада 2022 року №1269, якою було внесено відповідні зміни до постанови від 30 грудня 2021 року №1433 "Про затвердження переліку видів продукції, торгівля якими здійснюється виключно на організованих товарних ринках".

Цим документом уряд також запровадив відтермінування строком на шість місяців після завершення дії воєнного стану в Україні на виконання вимоги виключно біржової торгівлі для скрапленого газу вітчизняного виробництва.

"Постанова набирає чинності з дня опублікування, крім абзацу четвертого змін (скраплений газ вітчизняного виробництва - ІФ), затверджених цією постановою, що набирає чинності через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні", - зазначено в документі.

Ще одне нововведення Кабміну - скасування вимоги виключного продажу на організованих товарних ринках в Україні сирої нафти, газового конденсату та скрапленого газу імпортного походження. Ця вимога зберігається лише для тих видів продуктів сирої нафти та газового конденсату власного видобутку, які видобуваються на підставі спеціальних дозволів на використання нафтогазоносних надр (крім обсягів, що використовуються для власних технологічних потреб).

Отже, згідно з оновленим Кабміном переліком, вимога продажу винятково на товарних біржах поширюється на деревину (лісоматеріали), сиру нафту та газовий конденсат власного виробництва на підставі спеціальних дозволів, вугільну продукцію всіх марок, а також скраплений газ із відтермінуванням на півроку після завершення дії воєнного стану в Україні.




Просмотров: 292
Другие новости