Компании

все компании

Фондовий ринок США може злетіти на 25%

14 листопада 2022 року, 14:27
Свіжі статдані про динаміку споживчих цін у США в жовтні, які виявилися кращими за очікування, можуть вказувати на поворотний момент у боротьбі Федеральної резервної системи (ФРС) США з високою інфляцією і призвести до істотного підйому фондового ринку, вважають експерти Fundstrat.

Експерти прогнозують, що нинішнє ралі на Волл-стріт може тривати 50 днів і дасть змогу індикатору S&P 500 злетіти на 25%, тому що інвестори очікують, що найагресивніші темпи посилення монетарної політики ФРС уже позаду.

Зокрема, аналітики звертають увагу на "істотне уповільнення" зростання споживчих цін у щомісячному вираженні, ослаблення інфляції в сегменті товарів тривалого користування і зниження цін на медичні страховки.

Ці ознаки вказують на те, що інфляція може "значною мірою сповільнитися" найближчими місяцями, зазначає директор з досліджень Fundstrat Том Лі, слова якого наводить MarketWatch.

На думку експерта, у разі збереження сприятливої ситуації базова інфляція підвищуватиметься на 0,3% у щомісячному вираженні протягом "трьох-чотирьох місяців".

Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) у жовтні зросли на 0,3% у помісячному вираженні, що нижче, ніж очікували експерти. При цьому у вересні підвищення становило 0,6%.

Лі зазначає, що уповільнення інфляції також може сприяти зростанню фондового ринку США, оскільки економіка уникне глибокої рецесії.

За його словами, ймовірність паузи в посиленні монетарної політики ФРС після грудня зросла на тлі свіжих даних про інфляцію.

Ринкові аналітики уважно відстежують ознаки, які можуть вказати на те, що Федрезерв або візьме паузу в агресивному підвищенні ставок, або навіть почне схилятися до їх зниження.

Федрезерв підвищував ставку на 75 базисних пунктів на останніх чотирьох засіданнях, тепер розмір ставки становить 3,75-4%. Регулятор уважно стежить за даними про темпи зростання споживчих цін, які є одним із важливих чинників під час ухвалення рішень щодо грошово-кредитної політики. Цільовий рівень інфляції для ФРС становить 2%.

Наступне засідання Федрезерву відбудеться 13-14 грудня. Ринки закладають у поточні котирування підвищення розміру процентної ставки на 50 базисних пунктів на найближчому засіданні.




Просмотров: 456
Другие новости