Компании

все компании

Більшість фондових індексів країн Європи помірно піднімається

11 листопада 2022 року, 17:16
Більшість фондових індексів країн Західної Європи помірно піднімається під час торгів у п'ятницю, інвестори оцінюють макроекономічну статистику і корпоративні новини.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:36 кск збільшився на 0,3% і становив 433,20 пункту.

Німецький фондовий індекс DAX зріс на 0,53%, французький САС 40 - на 0,75%, італійський FTSE MIB - на 0,65%. Британський FTSE 100 опустився на 0,3%, іспанський IBEX 35 - на 0,1%.

Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у жовтні збільшилися на 11,6% у річному вираженні, рекордними темпами в історії, згідно з остаточними даними Федерального статистичного управління країни (Destatis). У помісячному вираженні ціни зросли на 1,1%. Динаміка обох показників збіглася з попередньо оголошеними даними і середніми прогнозами аналітиків, опитаних Trading Economics.

Економіка Великої Британії в третьому кварталі знизилася на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями, зафіксувавши зниження вперше за півтора року, показали попередні дані Національного статистичного управління (ONS). Аналітики в середньому очікували скорочення на 0,5%. Обсяг британської економіки зараз на 0,4% нижчий за допандемійний рівень (четвертого кварталу 2019 року), зазначається в повідомленні ONS.

Акції Compagnie Financiere Richemont SA підскочили в ціні на 12%. Найбільший світовий виробник ювелірних виробів збільшив виручку та операційний прибуток у першому фінпівріччі сильніше за очікування ринку. Компанія зафіксувала чистий збиток, однак це було спричинено одноразовим списанням у зв'язку з продажем частки в платформі електронної торгівлі Yoox-Net-A-Porter (YNAP).

Ціна паперів Daimler Truck Holding AG підвищилася на 0,2%. Німецький виробник вантажівок у третьому кварталі збільшив виручку майже в півтора раза (на 47%) завдяки зростанню продажів.

Капіталізація Banca Monte dei Paschi di Siena SpA зростає на 1,6%. Найстаріший банк у світі отримав чистий збиток у третьому кварталі через списання, пов'язані зі звільненням співробітників у рамках реорганізації, але повідомив про успішне завершення додаткової емісії акцій на суму 2,5 млрд євро, яка була анонсована в середині жовтня.

Акції Credit Agricole дорожчають на 0,7% на новині про запуск програми викупу до 16,7 млн акцій. Виходячи з ціни на закриття торгів у четвер, банк витратить на викуп близько 157,6 млн євро.

Лідером зростання серед компонентів Stoxx 600 є акції нідерландського виробника пакування Vopak NV, що підскочили на 17% завдяки сильній квартальній звітності та підвищенню річного прогнозу.

Найрізкіше зниження в індексі демонструють папери французької сервісної компанії Edenred (-5,7%) і британської фармкомпанії GSK (-4,6%).




Просмотров: 283
Другие новости