Компании

все компании

Литовський завод Lifosa планує почати виробництво добрив на зниженій потужності

7 листопада 2022 року, 16:46
Завод фосфорних добрив Lifosa (Литва), що входить до "Єврохіму" і призупинив діяльність через західні санкції, планує почати виробництво добрив у перший тиждень грудня на зниженій потужності, йдеться в повідомленні Lifosa.

За інформацією компанії, рішення про відновлення виробництва було ухвалено після досягнення тимчасової домовленості з тимчасовим адміністратором заводу про закупівлю необхідної сировини.

Раніше тимчасовий адміністратор підприємства Римвідас Ваштакас говорив, що виробництво може бути відновлено в середині листопада.

Виробник фосфорних добрив Lifosa 10 квітня призупинив діяльність після того, як Євросоюз 9 березня ввів санкції проти тепер уже колишнього бенефіціара підприємства, російського бізнесмена Андрія Мельниченка. "Єврохім" 10 березня повідомив, що 9 березня Мельниченко перестав бути його бенефіціаром, а також вийшов із ради директорів.

З 24 травня на литовському підприємстві діє тимчасовий адміністратор Financu guru, завдання якого - забезпечити роботу заводу без порушення міжнародних санкцій. На початку серпня завод відновив роботу після чотиримісячного простою, а у вересні знову призупинив через брак одного з основних видів сировини - аміаку - та різке подорожчання природного газу.

У середині жовтня тимчасовий адміністратор компанії схвалив призначення головою Lifosa колишнього топменеджера "Єврохіму" Андрія Савчука.




Просмотров: 381
Другие новости