Компании

все компании

KSG Agro орендував завод для нарощування експорту соняшникової олії в ЄС

4 листопада 2022 року, 15:56
Агрохолдинг KSG Agro орендував олійноекстракційний завод (ОЕЗ) у Дніпровському районі Дніпропетровської області для виробництва соняшникової олії першого віджиму з власної сировини.

Як повідомляється в прес-релізі агрохолдингу в п'ятницю, отриману сиру соняшникову олію експортуватимуть до країн Євросоюзу автомобільним транспортом.

Уточнюється, що потужності орендованого ОЕЗу дають змогу щомісяця переробляти 2,5 тис. тонн насіння соняшнику на 1 тис. тонн соняшникової олії. Колектив заводу складається з 30 осіб. Виробництво оснащене сучасним обладнанням українського виробництва 2008 року випуску.

Агрохолдинг нагадав, що після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну розпочав експорт ріпаку та соняшникової олії до Польщі, Словаччини та Італії. Крім того, розпочато пілотні поставки соняшникової олії до Польщі та Італії за допомогою "флекситанків" - полімерних ємностей, призначених для перевезення рідких вантажів, які встановлюють на вантажних автомобілях.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га.

За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні.

У 2021 році холдинг наростив чистий прибуток у 16 разів порівняно з 2020 роком - до $20,27 млн, виручку - на 44%, до $30,75 млн, водночас збільшив EBITDA удвічі - до $12,28 млн.

Власником і головою ради директорів KSG Agro є Сергій Касьянов.




Просмотров: 580
Другие новости