Компании

все компании

Узбекистан та Німеччина домовилися розширювати співпрацю у різних сферах

2 листопада 2022 року, 14:44
Міністр закордонних справ Узбекистану Володимир Норов та його колега з ФРН Анналена Бербок у вівторок на зустрічі у Ташкенті обговорили актуальні питання співпраці між двома країнами, повідомила прес-служба узбецького МЗС.

"Під час зустрічі розглянуто актуальні питання узбецько-німецького порядку денного, а також взаємодії в рамках багатосторонніх структур", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, виражена взаємна зацікавленість у нарощуванні політичного діалогу на вищому та високому рівнях, продовженні практики обміну візитами та досвідом, організації спільних заходів у різних напрямках.

Наголошено на необхідності розширення торговельно-економічного співробітництва, у тому числі, шляхом організації поставок на німецький ринок широкої номенклатури узбецької продукції, реалізації спільних проектів із залученням провідних компаній Німеччини.

Сторони погодилися із важливістю зміцнення співробітництва у сфері забезпечення прав людини, висловилися за налагодження діалогу між Національним центром Узбекистану з прав людини та Німецьким інститутом прав людини. Глави зовнішньополітичних відомств обговорили аспекти співробітництва у галузі охорони навколишнього середовища, зокрема, у рамках національної програми "Зелене середовище" та ініціативи МЗС ФРН "Зелена Центральна Азія".

"Бербок високо оцінила зусилля Узбекистану у боротьбі з наслідками Аральської кризи та висловила готовність у вивченні можливості реалізації конкретних екологічних та соціальних проектів у регіоні Пріаралья", - наголошується у повідомленні. Співрозмовники обмінялися думками щодо окремих питань міжнародного та регіонального характеру, у тому числі поточної ситуації в Афганістані, додали в прес-службі МЗС.




Просмотров: 251
Другие новости