Компании

все компании

"Каметсталь" скоротила виплавку сталі на 20%

1 листопада 2022 року, 16:36
Завод "Каметcталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), за підсумками роботи в січні-червні 2022 року виплавив 1,057 млн ​​тонн сталі, тоді як період минулого року підприємство виробило 1,31 млн. тонн цієї продукції.

Згідно з інформацією компанії, ММК ім.Ілліча у поточному році, до втрати над ним контролю групою "Метінвест", виплавив 672 тис. тонн сталі, меткомбінат "Азовсталь" - 683 тис. тонн (у січні-червні-2021 ММК ім.Ілліча виплавив 2,118 млн. тонн, "Азовсталь" - 2,240 млн. тонн). При цьому нагадується, що 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну.

В результаті "Метінвест" прийняв рішення призупинити виробничу діяльність своїх активів у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, включаючи "Азовсталь", ММК ім. Ілліча, Авдіївський КХЗ та Запорізький КХЗ.

Згодом заводи групи у Запоріжжі відновили свою виробничу діяльність. Внаслідок бойових дій постраждали об'єкти групи у Маріуполі та Авдіївці, а Маріуполь був тимчасово окупований.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) та ЦВК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК). Відповідно до звіту материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКГЗ.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС та вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів та кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю.

Група складається з видобувних та металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів із охопленням усіх ключових світових ринків. Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) та "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно управляють компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 296
Другие новости