Компании

все компании

Братський суд заарештував та передав до АРМА - "Карпатнафтохім"

28 жовтня 2022 року, 18:06
Братський районний суд Миколаївської області заарештував та передав до управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) ТОВ "Карпатнафтохім" (м.Калуш, Івано-Франківська обл.).

Згідно з оприлюдненими в єдиному судовому реєстрі ухвалами суду від 21 жовтня 2022 року, йдеться про 35 об'єктів заарештованого нерухомого майна "Карпатнафтохіму" і належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди) рухомого майна та корпоративних прав на 100% статутного капіталу "Карпатнафтохіму".

Як повідомлялося, у лютому 2017 року НК "Лукойл" (РФ) заявила про продаж контрольного пакету "Карпатнафтохіму". 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди), кінцевими бенефіціарами якого є Ільхам Мамедов, який раніше очолював ПІІ "Лукойл-Україна" і гендиректор "Техінсервіс" Ігор Щуцький.

"Карпатнафтохім" у червні 2017 року відновив роботу після п'ятирічного простою. Підприємство виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор та суспензійний ПВХ. У серпні 2022 року генпрокурор України Андрій Костін повідомив про арешт корпоративних прав та 35 об'єктів нерухомості одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин ТОВ "Карпатнафтохім" на суму понад 2,3 млрд грн. За наявною у слідства інформацією, протягом 2017-2022 років посадові особи підприємства у змові з невстановленими особами, яким підконтрольні кіпрські Fanlo Holdings Limited, Lukoil Investments Cyprus Ltd та НК "Лукойл" (РФ), ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд. грн. Слідчі також вважають, що понад 5 млрд грн з метою їхньої легалізації було протиправно перераховано на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольного російській нафтовій компанії.




Просмотров: 541
Другие новости