Компании

все компании

Нафтогазова компанія Shell скоротила чистий прибуток майже втричі

27 жовтня 2022 року, 20:42
Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell скоротила чистий прибуток у третьому кварталі 2022 року майже втричі щодо попереднього кварталу, проте скоригований показник виявився кращим за прогнози ринку.

Чистий прибуток у липні-вересні склав $6,74 млрд порівняно з $18,04 млрд у квітні-червні, коли "зворотні списання" збільшили показник на $4,3 млрд, а переоцінка вартості активів - ще на $1 млрд.

У третьому кварталі 2021 року Shell отримала чистий збиток у розмірі $447 млн. Перегляд вартості деривативів скоротив чистий прибуток минулого кварталу на $1 млрд, ще $400 млн склали списання, зазначено у звітності Shell.

Прибуток без урахування разових факторів знизився на 18% квартал до кварталу і підскочив більш ніж удвічі на річному вираженні, склавши $9,45 млрд при консенсус-прогнозі експертів, опитаних Vara Research, у $9 млрд. Обсяг видобутку вуглеводнів у минулому кварталі зменшився на 5% у квартальному вираженні - до 2,77 млн. барелів нафтового еквівалента на добу (б/с).

 Shell оголосила у середу про запуск нової програми зворотного викупу акцій обсягом $4 млрд, яку планує завершити до кінця цього року. Компанія виплатить дивіденди у розмірі $0,25 на акцію за підсумками третього кварталу. У четвертому кварталі за умови схвалення акціонерів вона планує збільшити дивіденди на 15%. У зв'язку з оголошеним на початку року відходом з Росії Shell зафіксувала квартальні списання у розмірі $55 млн.

Для порівняння, у першому кварталі розмір списань на доподатковій основі склав $4,24 млрд. Акції Shell додають у ціні 2,5% у ході торгів у четвер. З початку поточного року капіталізація компанії злетіла на 45%, до 162,7 млрд. фунтів ($188,6 млрд.).




Просмотров: 289
Другие новости