Компании

все компании

Більшість фондових індексів країн Європи помірно знижуються

27 жовтня 2022 року, 17:02
Більшість фондових індексів країн Західної Європи помірно знижуються у четвер, інвестори оцінюють велику кількість квартальних звітів великих європейських компаній.

Крім того, учасники ринку чекають на підсумки жовтневого засідання Європейського центрального банку. ЄЦБ, як очікується, знову підвищить ключові відсоткові ставки на 75 б.п.

Європейський центробанк обмежений у можливості відмови від суттєвого підвищення відсоткових ставок найближчим часом, оскільки зростання споживчих цін у єврозоні ще, ймовірно, не досягло піку, заявив директор з інвестицій BlueBay Asset Management Марк Доудінг в інтерв'ю Dow Jones. Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:27 кв знизився на 0,22% і склав 409,42 пункту.

Німецький індекс DAX зменшився на 0,2%, як і французький САС 40. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 втратили 0,3% та 0,5% відповідно. Тим часом британський фондовий індекс FTSE 100 додав 0,3%. Акції Credit Suisse Group AG впали на 11%.

Швейцарський банк анонсував розміщення нових акцій на суму до 4 млрд франків ($4,07 млрд) та продаж частини інвестиційного бізнесу, а також повідомив про ймовірне скорочення штату на 9 тис. співробітників. Витрати на реорганізацію становитимуть близько $2,9 млрд протягом двох років. Крім того, у четвер Credit Suisse опублікував фінансову звітність за третій квартал. Чистий збиток банку в липні-вересні склав 4,03 млрд. швейцарських франків ($4,09 млрд.) проти прибутку в 434 млн. франків роком раніше. Квартальний виторг скоротився на 30%, до 3,8 млрд франків.

Ціна паперів TotalEnergies зростає на 2,1%. Французька нафтогазова компанія минулого кварталу збільшила чистий прибуток на 43% у річному вираженні завдяки підвищенню цін на нафту і природний газ. Капіталізація Shell зростає на 3,3%. Британо-нідерландський енергетичний гігант скоротив чистий прибуток у третьому кварталі майже втричі щодо попереднього кварталу, проте скоригований показник виявився кращим за прогнози ринку.

Ринкова вартість Deutsche Lufthansa AG зростає на 1,6%. Авіакомпанія отримала чистий прибуток минулого кварталу, наростила виручку майже вдвічі і заявила про вихід із пандемійної кризи. Котирування акцій Lloyds знижуються на 1,3% після того, як британський банк звітував про скорочення доподаткового прибутку в третьому кварталі на 26%, до 1,51 млрд фунтів, у зв'язку зі списаннями через погіршення макроекономічних прогнозів.

Акції Banco de Sabadell дешевшають на 0,5%, хоча іспанський банк збільшив квартальний чистий прибуток до 317 млн ​​євро зі 149 млн євро роком раніше і затвердив збільшення норми виплати дивідендів до 40% прибутку.

Котирування акцій Unilever знижуються на 0,1% у ході торгів у Лондоні у четвер та на 0,2% в Амстердамі. Один із провідних світових постачальників товарів повсякденного попиту минулого кварталу збільшив оборот на 17,8%, оскільки підвищення цін компенсувало скорочення обсягів продажів. Тим часом у четвер стало відомо, що випереджаючий індекс довіри німецьких споживачів до економіки країни трохи зріс із історичного мінімуму. Листопадовий індикатор, що розраховується дослідницькою компанією GfK, склав мінус 41,9 пункту порівняно з переглянутими мінус 42,8 пунктами у жовтні, що в цілому співпало з очікуваннями експертів.

Індекс зріс уперше за п'ять місяців. Значення індикатора опустилося до мінус 42,5 пунктів у порівнянні з мінус 36,8 пунктів у вересні. Рекордний мінімум фіксується за підсумками четвертого місяця поспіль. Аналітики в середньому прогнозували менш суттєве падіння – до мінус 39 пунктів, повідомляє Trading Economics. Тим часом, рівень безробіття в Іспанії в третьому кварталі збільшився до 12,67% з 12,48% кварталом раніше.




Просмотров: 285
Другие новости