Компании

все компании

Знаменитий м'яч Марадони, який він забив рукою, продадуть з аукціону

24 жовтня 2022 року, 00:31
Футбольний м'яч, яким легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона забив знаменитий гол Рука Бога, піде з молотка.

"Рука Бога" є одним із найвідоміших голів у світовому футболі, який Марадона забив у матчі чемпіонату світу 1986 проти збірної Англії. Англійський півзахисник Стів Ходж випадково підкинув матч у повітря, після чого Марадона зміг забити знаменитий гол. Гол був зарахований, оскільки суддя Алі Бін Насер вважав, що його було забито головою. Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь Аргентини.

М'яч буде виставлено на аукціоні Грема Бадда 16 листопада. Очікується, що за нього можна буде виручити близько $2,8 3,3 млн. Наразі саме суддя нещасливого матчу є власником знаменитого м'яча, і він вважає, що настав час поділитися спортивною реліквією зі світом.

Алі Бін Насер також висловив сподівання, що новий власник м'яча виставить його на загальний огляд. Він також розповів, чому зарахував явно забитий рукою гол.

“Я не розгледів, що саме тоді сталося. Двоє гравців, Марадона та Шілтон (Пітер Шилтон, воротар збірної Англії) були позаду мене. За інструкцією, випущеною ФІФА перед турніром, я подивився на мого помічника для підтвердження достовірності голу – він підійшов до центру поля, що означало, що він задоволений, і гол може бути зарахований”, - сказав Алі Бін Насер. Він додав, що після матчу тренер збірної Англії Боббі Робсон похвалив його за роботу, але назвав його помічника "безвідповідальним".




Просмотров: 270
Другие новости