Компании

все компании

Akzo Nobel відкликала прогноз на 2023 рік і прозвітувала про падіння чистого прибутку

21 жовтня 2022 року, 13:15
Нідерландська Akzo Nobel NV, один з найбільших світових виробників фарб і покриттів, відкликала прогноз на 2023 рік, прозвітуючи про падіння чистого прибутку в третьому кварталі, при цьому скоригований операційний прибуток компанії не виправдав очікувань аналітиків.

У повідомленні компанії йдеться, що вона чекає на суттєві перебої на кількох ринках на тлі погіршення макроекономічних умов. У зв'язку з цим Akzo Nobel відмовилася від мети щодо EBITDA без урахування разових факторів на рівні 2 млрд євро у 2023 році.

Чистий прибуток Akzo Nobel у липні-вересні впав майже вдвічі - до 84 млн євро порівняно зі 164 млн євро за аналогічний період попереднього року. Середній прогноз експертів, опитаних самою компанією, передбачав чистий прибуток на рівні 124,4 млн. євро.

EBITDA без урахування разових факторів впала на 24% і склала 184 млн. євро проти 241 млн. євро роком раніше. Наприкінці минулого місяця компанія прогнозувала показник у діапазоні 195-215 млн євро. Квартальний виторг Akzo Nobel збільшився на 19%, до 2,86 млрд євро з 2,41 млрд євро, виявившись кращим за очікування аналітиків (2,72 млрд євро).

Без урахування коливання валютних курсів зростання виручки становило 14%. Akzo Nobel - провідний європейський виробник лакофарбових матеріалів та покриттів, що випускає широкий асортимент продукції як для промислового та професійного застосування, так і для використання в побуті, включаючи будівельні покриття, автомобільні фарби, захисні покриття для морських суден, покриття для дерев'яних поверхонь, покриття для космічної. техніки.

Компанія зі штаб-квартирою в Амстердамі (Нідерланди) працює більш ніж у 150 країнах. Акції Akzo Nobel втратили у ціні 1,3% за підсумками торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 36,9%.




Просмотров: 271
Другие новости