Компании

все компании

Управління статистики Великобританії опублікувало список найпопулярніших дитячих імен в Англії

17 жовтня 2022 року, 14:44
Управління національної статистики Великобританії (ONS) опублікувало список найпопулярніших дитячих імен в Англії та Уельсі за 2021 рік.

Як з'ясувалося, молоді батьки надихаються королівською сім'єю, Кардаш'янами та “Зоряними війнами”. 2021 року найпопулярнішим ім'ям для хлопчиків стало Ноа, а попередній володар титулу Олівер опустився на друге місце. Трійку закрив Джордж. Серед найпопулярніших імен для дівчаток змін не відбулося: Олівія шостий рік поспіль стала найпопулярнішим жіночим ім'ям, друге та третє місця посіли Амелія та Айла.

Вперше з початку ведення статистики в 1996 році ім'я Джек не потрапило до топ-10 імен для хлопчиків, натомість Мухаммед, який, як і минулого року, посів п'яту сходинку, став найпопулярнішим ім'ям у чотирьох з дев'яти англійських регіонів. Новими іменами у топ-100 для хлопчиків стали Блейк, Броуді, Кай, Руперт, Тобіас та Нейтан, а для дівчаток – Лара, Беатріс та Сара.

Також дослідження ONS показало, що вибір імені може залежати від віку матері. Наприклад, молоді жінки віддають перевагу більш сучасним і коротким іменам, таким як Томмі, тоді як більш дорослі мами обирають традиційні імена, як Томас. Велику увагу вибір імен в Англії надала популярна культура. Після виходу мультфільму від студії Pixar "Лука" 1807 хлопчиків отримали ім'я головного героя, що дозволило йому зайняти 28 рядок у топ-100.

Також з виходом нової трилогії "Зоряних війн" почало зростати число Кайло, Ландо і Фіннов, а завдяки британському серіалу "Гострые козирки" з 2013 року кількість Артурів збільшилася майже вдвічі. У деяких випадках англійці черпали натхнення у знаменитостей: за 2021 рік популярність набрали імена Сейнт та Псалм (від англ. Saint – “святий”, Psalm – “псалом”, діти Кім Кардаш'ян та Каньє Веста) та Тру (від англ. True – “ правда”, дочка Хлої Кардаш'ян). Також популярнішими стали імена, які члени королівської сім'ї обрали для своїх дітей – не такі незвичайні Арчі (син принца Гаррі та Меган Маркл), Джордж, Луї та Шарлотта (діти принца Вільяма та Кейт Міддлтон).




Просмотров: 734
Другие новости