Компании

все компании

"Метінвест" провів низку перестановок у своїй дирекції

13 жовтня 2022 року, 14:22
Гірничо-металургійна група "Метінвест" провела низку перестановок у своїй дирекції, зокрема, розширивши зону відповідальності генерального директора Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь" Олександра Мироненка.

Згідно з офіційним повідомленням прес-служби групи "Метінвест" на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер, зміни в організаційній структурі "Метінвесту" пов'язані з тим, що російська військова агресія проти України призвела до зупинення підприємств групи у Маріуполі та Авдіївці, розриву стійких технологічних та логістичних ланцюгів – як внутрішньогрупових, так і зовнішніх. "У відповідь на нові виклики, в "Метінвесті" вирішили змінити організаційну структуру групи, покликану вдосконалити операційну модель продажу, логістики та закупівель, зміцнити компанію.

Так, була створена Комерційна дирекція групи "Метінвест" на основі Дирекції з продажу та Дирекції з логістики та закупівель. Очолив Комерційну дирекцію Дмитро Ніколаєнко", - пояснюється у відповіді агентству. І додається, що об'єднання напрямків логістики, продажу та закупівель та створення єдиного центру їх координації та управління спрямоване на ефективне управління ключовими вартісними процесами в компанії, на отримання додаткового ефекту від синергії цих основних функцій та побудову наскрізного процесу їхньої кросфункціональної взаємодії.

Також зміни торкнулися Операційної дирекції групи "Метінвест", яку очолив генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко. Він також продовжить виконувати обов'язки генерального директора спільного підприємства групи "Метінвест" - комбінату "Запоріжсталь", - констатується в інформації компанії.

При цьому наголошується, що компанія прагне зберегти свій кадровий потенціал, тому всі ротації та призначення на ключові позиції здійснюються шляхом переміщень керівників чи поєднання ролей з урахуванням зміни конфігурації бізнесу. "Запоріжсталь" – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу.

Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих та низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) та група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 365
Другие новости