Компании

все компании

МВФ та Світовий банк знову обговорять підтримку України

12 жовтня 2022 року, 08:37
Друге засідання "круглого" столу міністрів з підтримки України відбудеться у середу, 12 жовтня, в рамках осінніх зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку (СБ) у Вашингтоні за участю керівників міжнародних фінансових організацій Кристаліни Георгієвої та Давида Малпасса.

"Під спільним керівництвом уряду України, Групи Світового банку та МВФ відбудеться засідання круглого столу міністрів, на якому обговорюватимуться потреби України у фінансуванні, пріоритети підтримки основних послуг під час війни, а також проекти з пріоритетного відновлення та реконструкції, які можна швидко розпочати", - Зазначається в інформації на сайті СБ.

Відповідно до неї, у засіданні також візьмуть участь президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Вторгнення Росії в Україну має руйнівні та масштабні наслідки для людей та економіки. Економічна підтримка міжнародної спільноти відіграла важливу роль у забезпеченні безперервності надання основних послуг для народу України, таких як охорона здоров'я, освіта, пенсійне забезпечення та соціальний захист, а також у забезпеченні гуманітарних потреб" ", - Вказується в анонсі події.

Перше засідання такого "круглого" столу відбулося на весняних зборах МВФ та СБ 21 квітня.

"Необхідно більше зовнішнього фінансування, особливо пільгового фінансування та грантів зі швидкою виплатою... Поки триває війна, потреби в бюджеті зростатимуть, особливо у зв'язку з невблаганним зростанням витрат на безпеку та компенсацію, пов'язану з конфліктом", – наголосила тоді глава МВФ, вказавши на щомісячну потребу України в $5 млрд. фінансування дефіциту держбюджету в умовах розв'язаної Росією війни.

Проект держбюджету України на 2023 рік, ухвалений у першому читанні, передбачає зовнішнє фінансування дефіциту в розмірі $38 млрд, або близько $3,2 млрд на місяць.




Просмотров: 318
Другие новости