Компании

все компании

Більшість фондових індексів Азії знижуються у середу

12 жовтня 2022 року, 12:26
Більшість фондових індексів найбільших країн Азії у середу знижуються.

Негативний вплив на ринки продовжують загрожувати рецесії у світовій економіці на тлі збереження високої інфляції та посилення грошово-кредитної політики великими центральними банками, пише MarketWatch.

Міжнародний валютний фонд напередодні погіршив прогноз світового економічного зростання наступного року до 2,7% порівняно з 2,9%, що очікувалися в липні. При цьому наголошується, що ризики рецесії особливо високі для Європи через різке підвищення цін на енергоносії. Китайський індекс Shanghai Composite до 8.32 кв знизився на 1,1%.

Гонконгський Hang Seng втратив 2,1%, він падає п'яті торги поспіль і перебуває на мінімальній позначці за останні 11 років. До лідерів зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі входять папери власника мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-7%), пивоварній Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. (-5,9%), оператор казино Sands China Ltd. (-5,7%), девелопера Country Garden Holdings Co. (-5,6%).

Акції інтернет-рітейлерів Alibaba Group та JD.com подешевшали відповідно на 4,5% та 1,1%, інтернет-гіганта Tencent Holdings Ltd. - на 2,2%, автовиробників Geely та BYD - на 3,1% та 0,5% відповідно. Серед компонентів Hang Seng підвищення вартості показують лише три компанії: страховик AIA (+0,7%), виробник алюмінію China Hongqiao Group Ltd. (+0,2%) та фармацевтична CSPC Pharmaceutical Group Ltd. (+0,1%).

Ціна акцій China Mobile Ltd. знаходиться на рівні закриття попереднього дня. Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:27 за київським часом опустилося на 0,06%. Обсяг замовлень на базове виробниче обладнання в Японії, індикатор капіталовкладень на наступні 3-6 місяців, у серпні впав на 5,8%, порівняно з попереднім місяцем, йдеться у повідомленні кабінету міністрів країни. Це стало найгіршим результатом за останні півроку. Аналітики в середньому очікували скорочення показника лише на 2,3%, згідно з даними Trading Economics.

Лідерами зниження котирувань виступають папери Tokyo Electron Ltd. (-4%), Pacific Metals Co. (-3,5%) та Mitsubishi Motors Corp. (-3,5%). Тим часом підвищується вартість рітейлерів Seven & I Holdings Co. (+3,7%) та Aeon Co. (+3,5%), а також залізничних операторів West Japan Railway Co. (+2,8%) та Central Japan Railway Co. (+2,5%).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 1,5%. Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto опустилася на 1% та 1,9% відповідно. Тим часом південнокорейський індекс Kospi до 8.27 мск збільшився на 0,35%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. зростають на 0,9%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor знизилася на 0,3%.

Банк Кореї в середу підвищив базову процентну ставку на 0,5 відсоткового пункту – до 3% річних, що збіглося з очікуваннями експертів. Вартість кредитування була збільшена восьмого разу з серпня 2021 року.

ЦБ прогнозує, що інфляція в країні досягне піку в жовтні, але залишиться досить високою в найближчому майбутньому - понад 5%, принаймні, до кінця першого кварталу 2023 року. Очікується, що ВВП Південної Кореї за підсумками 2022 збільшиться на 2,6%, наступного року - на 2,1%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 301
Другие новости