Компании

все компании

Нова Зеландія додала до списку санкцій 75 фізосіб РФ та двох компаній

11 жовтня 2022 року, 09:39
Нова Зеландія додала до списку санкцій у зв'язку з ситуацією навколо України 75 фізосіб у РФ, у тому числі 24 чиновників, пов'язаних з територіями, що вступили до складу Росії, а також дві компанії.

Згідно з оновленим списком, опублікованим МЗС країни, під санкції підпали голова правління Газпромбанку Андрій Акімов, екс-президент і колишній гендиректор "ЛУКОЙЛу" Вагіт Алекперов, голова правління акціонерного товариства "Росгеологія", голова "Зовнішекономбанку" Сергій Горьков, власник і президент Mercury group Кесаєв.

Серед інших у списку санкцій - генеральний директор "Рособоронекспорту" корпорації "Ростех" Олександр Міхєєв, голова правління ПАТ "НОВАТЕК" Леонід Міхельсон, засновник та екс-голова ради директорів "Русагро" Вадим Мошкович, президент ДМК "Норільський нікель" Володимир Потанін.

Глава МЗС Нанайя Махута у своїй заяві, яку наводить телеканал 1news, особливо зазначила, що під санкції підпав і голова ради директорів Evraz Group Олександр Абрамов, який має зв'язки з Новою Зеландією. За її словами, "на Абрамова та членів його родини буде накладено заборону на поїздки, а їхнім літакам та судам буде заборонено входити до нашого повітряного простору та портів".

Також, згідно з опублікованим МЗС списком, під санкції підпали заступник так званих глав уряду Херсонської області Володимир Беспалов, Запорізької області Антон Кольцов, а також низка чиновників "ДНР", "ЛНР" та зазначених областей.

Крім того, до оновленого санкційного переліку внесено АТ "Гознак" та PR-агентство "ІМА-консалтинг".
"Мета наших санкцій - чинити тиск на Росію, а не покарати безневинних новозеландців", - зазначила Махута.




Просмотров: 226
Другие новости