Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР опустилися, крім шанхайського Shanghai Composite

11 жовтня 2022 року, 15:39
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) здебільшого опустилися на торгах у вівторок, за винятком шанхайського Shanghai Composite.
У тому числі тиск на ринки спричинив падіння акцій технологічного сектору.

Як повідомлялося, влада США минулого тижня ввела нові обмеження на постачання передових чіпів та обладнання для виробництва напівпровідників до Китаю для запобігання розвитку військової галузі КНР за рахунок цієї продукції.

Це рішення негативно позначилося на паперах виробників напівпровідників, включаючи південнокорізку Samsung Electronics Co. та її конкурента Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TMS).
Крім того, азіатські ринки знизилися за динамікою Уолл-стріт.

Американські фондові індекси у понеділок скоротилися за підсумками четвертої сесії поспіль. При цьому значення Nasdaq Composite опустилося до мінімуму за два роки - з 28 червня 2020 року, згідно з даними Dow Jones Market Data.

Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття торгів зменшилось на 2,6%.

Профіцит рахунку поточних операцій Японії у серпні скоротився до 58,9 млрд ієн порівняно з 1,5 трлн ієн за аналогічний період місяцем раніше, свідчать дані міністерства фінансів Японії. Аналітики в середньому прогнозували профіцит на рівні 121,8 млрд ієн, згідно з Trading Economics.

Тим часом індикатор, який відстежує настрої в секторі послуг Японії, зріс у вересні на 2,9 пункту в порівнянні з показником місяцем раніше, до максимуму з червня на рівні 48,4 пункту, випливає із даних Economy Watchers.

У лідерах падіння серед компонентів індексу виявились акції виробника електродвигунів Nidec Corp. (-9,4%), SMC Corp., що спеціалізується на обладнанні для автоматизації, (-6,7%) та виробника будівельної техніки Hitachi Construction Machinery Co. Ltd. (-6,4%).

Гонконгський Hang Seng опустився на 2,2%, шанхайський Shanghai Composite виріс на 0,2%.

Найбільше в Гонконгу впали папери девелоперів Country Garden Holdings Co. Ltd. (-6,8%), Longfor Group Holdings Ltd. (-8,2%) та інтернет-компанії Meituan (-7,2%).

Акції Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) на торгах у Шеньчжені подорожчали на 6%. Найбільший виробник літій-іонних акумуляторів у країні очікує збільшення чистого прибутку у третьому кварталі більш ніж удвічі у річному вираженні, йдеться у повідомленні компанії.

Акції TMS на торгах Тайванської фондової біржі впали на 8,3%.
Південнокорейський індекс Kospi зменшився на 1,8%.

Вартість акцій автовиробника Hyundai Motor знизилася на 4,3%.
Котирування паперів Samsung, одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки, знизилися на 1,4%, тоді як акції його конкурента LG Electronics – на 4,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,3%.
Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto опустилася на 0,4% та 0,6% відповідно.




Просмотров: 353
Другие новости