Компании

все компании

Credit Suisse виставив оферту на викуп зобов'язань майже на $3 млрд

7 жовтня 2022 року, 20:52
Credit Suisse виставив оферту на викуп боргових зобов'язань на загальну суму майже $3 млрд.

Швейцарський банк має намір купити вісім випусків бондів, номінованих у євро та фунтах стерлінгів, сумарним обсягом до 1 млрд євро, йдеться у повідомленні. Також він готовий викупити дванадцять випусків паперів у доларах США на суму до $2 млрд. Термін дії цих пропозицій спливає 3 листопада та 10 листопада відповідно.

Вартість низки облігацій Credit Suisse та його акцій впала на початку цього тижня на тлі побоювань інвесторів щодо стійкості бізнесу одного з найбільших банків Швейцарії.

При цьому 27 жовтня разом із квартальними результатами він планує надати детальний план своєї реорганізації. Крім того, банк оголосив про намір продати п'ятизірковий готель "Савой" (Savoy) за 400 млн. швейцарських франків ($361 млн.). Готель, збудований 184 роки тому, розташований у самому центрі фінансового району Цюріха на площі Парадеплац.

За словами представника Credit Suisse, у рамках регулярного перегляду глобальних активів у сфері нерухомості "банк вирішив розпочати процес продажу готелю "Савой", повідомляє The Guardian. "Ми ретельно оцінимо всі пропозиції та потенційних інвесторів і своєчасно повідомимо про будь-яке рішення", - сказав він.

Готель, в якому зараз проводиться капітальний ремонт і який повинен був знову заробити в 2024 році під назвою Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich, був останнім "трофейним активом" банку, що залишився, і його продаж, на думку аналітиків, є гучним сигналом лиха. Котирування акцій Credit Suisse під час торгів у п'ятницю зростають на 4,3%. Ринкова вартість банку з початку поточного року впала вдвічі (до 10,56 млрд. франків), тоді як швейцарський фондовий індекс SMI опустився на 19,4%.




Просмотров: 367
Другие новости