Компании

все компании

Фондові індекси АТР впевнено підвищуються за фондовим ринком США

4 жовтня 2022 року, 10:42
Основні фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) впевнено підвищуються під час торгів у вівторок за американським фондовим ринком.

Американські фондові індекси завершили впевненим зростанням першу торгову сесію четвертого кварталу, підйом Dow Jones Industrial Average став максимальним із лютого, склавши 2,7%.

Біржі материкового Китаю закриті у зв'язку зі святами з нагоди Дня утворення КНР, біржі Гонконгу у зв'язку зі Святом подвійної дев'ятки.
Значення японського індексу Nikkei 225 до 8.27 КСК зросло на 2,8%.

Лідерами зростання серед компонентів індексу є акції Nippon Sheet Glass Co. Ltd. (+8,4%), Itochu Corp. (+7,9%) та Marubeni Corp. (+6,8%).
Крім того, підвищується ціна паперів інвестиційно-технологічної SoftBank Group (+5,1%), виробника споживчої електроніки Sony (+2,3%), автомобільних Nissan Motor (+2%) та Toyota Motor (+2,7%).

Південнокорейський індекс Kospi на 8:30 КСК збільшився на 2,4%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Південної Кореї, що розраховується S&P Global, знизився до 47,3 пункту у вересні з 47,6 пункту місяцем раніше. Значення PMI вище за позначку в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі, нижче - на її ослаблення. Таким чином, активність у секторі знижується третій місяць поспіль.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 4%, тоді як автовиробника Hyundai Motor – на 1,4%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 3,75%.

Акції найбільших у світі гірничодобувних компаній BHP та Rio Tinto збільшилися на 3,8% та 3,1% відповідно.

Резервний банк Австралії (RBA) несподівано сповільнив темпи зростання ключової процентної ставки, зазначивши погіршення глобального економічного прогнозу.

Ставку було збільшено у вівторок на 25 базисних пунктів (б.п.), до 2,6%. Переважна більшість економістів очікувала її підвищення на 50 б.п., пише The Wall Street Journal.

RBA піднімав ставку на 50 б. у червні, липні, серпні та вересні, прагнучи сповільнити інфляцію, яка, як очікують у ЦП, досягне піку до кінця 2022 року на рівні близько 8%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 264
Другие новости