Компании

все компании

ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" придбав потужний прохідний комбайн Ebz260 R Roadheader для видобутку вугілля

3 жовтня 2022 року, 20:41
Найбільший в Україні виробник коксівного вугілля ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" (Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", придбав потужний прохідний комбайн Ebz260 R Roadheader китайського виробника з торговою маркою Sanyi для видобутку вугілля.

За інформацією "Метінвесту", сума інвестицій у нове обладнання склала близько 64 млн грн. Комбайн був зібраний на промисловому майданчику ШУ "Покровське" та випробуваний у роботі.

При цьому зазначається, що керувати роботою комбайна з пульта можна з 30 м, тобто комбайнер вибере для себе максимально безпечну відстань від машини, що працює. Прохідницький комбайн нового покоління EBZ260 фірми Cahi, підрозділ якої знаходиться в Україні в Києві та володіє компанія Xiangtan Huaxing Material Co., Ltd, є комбайном важкого типу. Його вага складає 92 тонни, довжина – 12,5 м.

Очікується, що його буде введено в експлуатацію в жовтні. "Комбайн розрахований на роботу у складних гірничо-геологічних умовах, де фортеця породи 11 мПа. Працювати вже в жовтні він буде на проходженні конвеєрної проходки південної панелі блоку №10.

Розраховуємо, що з його запуском у роботу ми зможемо говорити про збільшення темпів проходження капітальних гірничих виробок", - пояснює в.о. директора з виробництва шахтобудівного підрозділу Дениса Чеботенка, якого цитує прес-служба. У компанії уточнили, що комбайн має двоконтурне охолодження гідросистеми, що дозволяє йому працювати безперебійно.

Згідно з прайс-листом, вартість прохідницького комбайна Ebz260 R становить у базовому виконанні $510-590 тис. Ш/в "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група "СКМ" (71,24%) та група "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно управляють компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 397
Другие новости