Компании

все компании

Фондовий ринок Європи відновлюється після падіння та активно піднімається

30 вересня 2022 року, 13:30
Фондовий ринок Західної Європи активно піднімається у п'ятницю, відновлюючись після падіння до найнижчої позначки більш як за два роки, але все одно завершує зниженням черговий квартал. Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:26 кв підскочив на 1,19% і склав 387,42 пункту.

Лідерами зростання серед галузевих підіндексів є рітейлери, нафтогазові компанії та банки. Індекс знизився приблизно на 5% з початку третього кварталу і може завершити у мінусі третій квартал поспіль.

Британський фондовий індекс FTSE 100 у ході торгів у п'ятницю зріс на 0,91%, німецький DAX – на 1,22%, французький САС 40 – на 1,21%.

Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 1,5% та 1,2% відповідно. Інвестори оцінюють великий масив статданих із різних європейських країн.

Так, економіка Великобританії у другому кварталі 2022 року зросла на 0,2% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління (ONS). Попередньо повідомлялося про зниження ВВП на 0,1%, і аналітики загалом не очікували на перегляд даних.

Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, у вересні збільшилися на 6,2% у річному вираженні після підйому на 6,6% у серпні, хоча експерти очікували на прискорення інфляції до 6,7%. Тим часом споживчі витрати у Франції у серпні не змінилися щодо попереднього місяця. Середній прогноз експертів передбачав зниження на 0,1%, за даними Trading Economics.

Крім того, у п'ятницю стало відомо, що кількість безробітних у Німеччині у вересні зросла на 14 тис., збільшившись четвертий місяць поспіль, проте безробіття очікувано залишилося на рівні 5,5%. В Італії безробіття в серпні несподівано знизилося до 7,8% з липневих 7,9%, хоча аналітики не очікували зміни показника. Котирування акцій Aston Martin під час торгів у п'ятницю зростають на 3,9% на новини, що китайська Zhejiang Geely Holding Group Co. купила 7,6% акцій британського виробника спортивних автомобілів

Ціна паперів виробників спортивних товарів Puma та Adidas знижується на 5,4% та 3,9% відповідно після того, як їхній американський конкурент Nike Inc. напередодні прозвітував про скорочення квартального прибутку та відзначив вплив негативних факторів на рентабельність. Капіталізація італійської будівельної компанії Webuild підвищилася на 2,2% завдяки сильним річним прогнозом.




Просмотров: 258
Другие новости