Компании

все компании

Понад 900 компаній у Нідерландах наполовину належать Китаю

29 вересня 2022 року, 12:12
У Нідерландах налічується 903 компанії, 50% акції яких належить Китаю, повідомив сайт китайського видання "Хуаньцю шибао" (видається також англійською за назвою Global Times) з посиланням на повідомлення голландського телеканалу RTL.

Так, 286 таких компаній активно діють у сфері фінансових та комерційних послуг, 147 компаній займаються споживчими товарами та послугами, 122 – інформаційно-комунікаційними технологіями, 99 – транспортом та інфраструктурою. Щонайменше вісім китайських високотехнологічних компаній Китаю діють у кампусі Технологічного університету Ейндховена, 14 компаній займають чільне місце в галузі сонячної енергетики Нідерландів.

У статті йдеться: "Як повідомив телеканал RTL, протягом багатьох років Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів попереджала про зростаючий вплив Китаю в Нідерландах. У своєму останньому щорічному звіті вона заявила: "Китай є найбільшою загрозою економічній безпеці Нідерландів".

Газета, коментуючи дані висновки, пише, що твердження про надмірну залежність Нідерландів від Китаю "дещо притягнуте за вуха".

Так, професор Інституту світової економіки Університету Фудань Дін Чун, сказав виданню, що "нинішні китайсько-голландські економічні та торговельні відносини є результатом довгострокового поділу праці та співробітництва, взаємної вигоди", вони не повинні "приводити до висновку про надмірну залежність, засновану на мисленні часів холодної війни.

По материалам: видання "Хуаньцю шибао"





Просмотров: 384
Другие новости