Компании

все компании

Нафта слабо дорожчає, Brent у $90,8 за барель

21 вересня 2022 року, 10:42
Нафта еталонних марок слабо дорожчає вранці у середу після зниження до двотижневих мінімумів напередодні, викликаного зміцненням долара в очікуванні низки засідань центробанків.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:13 кск у середу становить $90,84 за барель, що на $0,22 (0,24%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти подешевшали на $1,38 (1,5%), до $90,62 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $84,09 за барель, що на $0,15 (0,18%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку напередодні вартість цих контрактів впала на $1,42 (1,7%), до $83,94 за барель.

"Сильний долар, зростаюча прибутковість облігацій та побоювання з приводу попиту на тлі уповільнення світової економіки знову тиснуть на ціни на нафту, - зазначив старший ринковий аналітик CMC Markets UK Майкл Х'юсон. - Ринок чекає на підвищення ставок цього тижня з боку Федрезерва, Банку Англії та Швейцарського національного банку.

"Тривоги з приводу дефіциту пропозиції не надають тієї підтримки котируванням, на яку можна було очікувати, але це також означає, що сильного обвалу ми також не побачимо", - додав експерт. Засідання Федрезерва завершиться в середу ввечері, і аналітики загалом вважають, що за його підсумками ключову процентну ставку в Сполучених Штатах буде підвищено не менш ніж на 75 базисних пунктів.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API) вказали на те, що запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 1 млн. барелів після зростання на 6 млн. барелів тижнем раніше. Офіційний звіт про запаси від Міненерго США буде оприлюднено о 17:30 кск.

По материалам: https://open4business.com.ua


теги: Brent, нафта



Просмотров: 255
Другие новости