Компании

все компании

Ernst & Young схвалило план з розділення аудиторського та консалтингового підрозділів

10 вересня 2022 року, 13:30
Керівництво Ernst & Young (EY), компанії, що входить до "великої четвірки" аудиторів, схвалило план з розділення аудиторського та консалтингового підрозділів.

"Це те, що змінить галузь", - сказав головний виконавчий директор EY Кармін Ді Сібіо в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Поділ буде найбільшою структурною зміною для компаній "великої четвірки" з моменту краху аудиторської компанії Arthur Andersen близько 20 років тому.

У результаті поділу передбачається створити дві великі компанії, які надають професійні послуги. Глобальний виторг EY минулого року склав $40 млрд, з яких $13,6 млрд припало на аудит.

Будь-які зміни мають бути схвалені партнерами компанії по всьому світу. Глобальна мережа EY складається з окремих фірм у кожній країні присутності, яких поєднують технології, бренд та інтелектуальна власність. Конкуренти EY на даний момент не виявили бажання наслідувати приклад компанії.

Так, KPMG та PricewaterhouseCoopers (PwC) після появи інформації про план EY у травні опублікували заяви на підтримку своїх нинішніх бізнес-моделей, що передбачають консалтингові послуги та сервіси у сфері оподаткування поряд із аудиторською роботою. Deloitte вивчала можливість поділу глобальних аудиторських та консалтингових практик, проте потім представник компанії повідомив, що вона не планує поділу бізнесів.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 371
Другие новости