Компании

все компании

Європейські акції торгуються без жодної динаміки в очікуванні рішення ЄЦБ

8 вересня 2022 року, 17:20
Фондові індекси країн Західної Європи змінюються слабко та різноспрямовано у четвер, оскільки учасники ринку зайняли вичікувальну позицію напередодні підсумків вересневого засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:28 мск підвищився на 0,05% і склав 412,24 пункту. Німецький індекс DAX опустився на 0,06%, французький САС 40 зріс на 0,1%, британський FTSE 100 – на 0,25%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 втратили 0,3% та 0,45% відповідно. Європейський центральний банк (ЄЦБ), як очікується, підніме ключові відсоткові ставки за підсумками вересня вересня відразу на 75 базисних пунктів (б.п.).

Підсумки засідання стануть відомі о 15:15 у четвер. "Яструбові" заяви членів ради керуючих і більш різке, ніж очікувалося, прискорення інфляції говорять на користь такого суттєвого підвищення", - зазначає Гуприт Гілл, яка відповідає в Goldman за стратегію на глобальному ринку активів з фіксованою прибутковістю. Акції британського розробника систем кібербезпеки Darktrace падають на 31%. Darktrace відзвітувала про повернення до податкового прибутку у 2022 фінансовому році та про збільшення виручки майже вдвічі, проте підтвердила припинення переговорів з інвесткомпанією Thoma Bravo про можливий продаж компанії.

Ціна паперів Melrose Industries PLC знижується на 2,3%. Британська інжинірингова компанія збільшила доподатковий збиток у минулому фінпівріччі до 358 млн фунтів з 275 млн фунтів роком раніше. Котирування акцій Restaurant Group PLC зросли на 2,1%. Британська компанія суттєво скоротила доподатковий збиток у січні-червні на тлі активного зростання виручки.

Капіталізація рітейлера Associated British Foods PLC знижується на 7,1%. Компанія спрогнозувала зростання продажів за фінансовий рік, яке завершиться 17 вересня, приблизно на 40%, проте попередила про ймовірність скорочення скоригованого прибутку наступного фінроку. Ринкова вартість фінського виробника паперової продукції Stora Enso зросла на 2,8%. Компанія оголосила про купівлю нідерландського виробника картонного пакування De Jong Packaging Group за 1,02 млрд євро.

Папери французького рітейлера Carrefour та банку Societe Generale дорожчають на 2% та 1,4% відповідно. Лідером зростання в індексі Stoxx 600 є папери британської Genus Plc, що працює у сфері генетичної селекції тварин – вони дорожчають більш ніж на 13% на даних про зростання виручки минулого фінроку. Лідерами зниження в індикаторі виступають акції французької ІТ-компанії Atos SE, які падають майже на 15% без жодної причини.




Просмотров: 301
Другие новости