Компании

все компании

Розроблена Boeing ракета SLS може стартувати з місячною місією у жовтні

6 вересня 2022 року, 13:13
Запуск американської надважкої ракети-носія SLS (Space Launch System) з космічним кораблем Orion ("Оріон") до Місяця в рамках місії Artemis 1 ("Артеміда-1"), який вже двічі відкладався, може відбутися в середині жовтня , повідомило спеціалізоване видання Space flight Now

Американське космічне агентство NASA підтверджує, що у зв'язку із зафіксованим витіканням рідкого водню при заправці першого ступеня ракети-носія запуск був двічі скасований - 29 серпня та 3 вересня. Інженери працюють над проблемою, але на це може піти кілька тижнів, зазначили в агентстві.

Місія оцінюється у $4 млрд. Спочатку запуск мав відбутися 29 серпня, потім пуск панувалося здійснити 3 вересня. Однак знову було виявлено витік рідкого водню при заправці першого ступеня ракети SLS. У рамках тестової місії Artemis 1 космічний корабель Orion у непілотованому режимі має попрямувати до Місяця та пробути на орбіті кілька тижнів.

Потім корабель повинен повернутися до Землі і привести в Тихому океані біля берегів Каліфорнії. Тестовий політ повинен продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання місії, що пілотується. Ракета-носій SLS, розроблена Boeing Co., зараз є найпотужнішою у світі. У базовій версії вона здатна виводити на орбіту 95 тонн корисного навантаження. Перспективні модифікації ракети-носія мають забезпечити збільшення вантажопідйомності до 130 тонн.

За планом американського космічного агентства, у 2024 році планується здійснити місію Artemis 2, в рамках якої до Місяця вирушить екіпаж у складі чотирьох астронавтів. Пілотований корабель повинен здійснити обліт супутника Землі. Після виконання тривалого космічного польоту корабель Orion, що спускається, з астронавтами приводниться в Тихому океані.

У рамках місії Artemis 3, яка зараз планується у 2025 році, американські астронавти мають висадитися на поверхню Місяця.

Програма Artemis була оприлюднена у вересні 2020 року. Її головна мета - повернення американських астронавтів на місячну поверхню через 53 роки після останньої місії, будівництво близькомісячної станції та підготовка умов можливої ​​колонізації Місяця в майбутньому.

 За даними американських експертів товариства The Planetary Society, NASA розробляло ракету-носій SLS та космічний корабель Orion протягом 17 років. На ці цілі агентство витратило близько $50 млрд.

теги: Boeing, ракета, SLS



Просмотров: 292
Другие новости