Компании

все компании

"Рівнеазот" відновив роботу ключових цехів міндобрив

6 вересня 2022 року, 11:11
ПрАТ "Рівнеазот" із групи підприємств азотного бізнесу Group DF відновило роботу аміачного комплексу потужністю понад 650 тонн аміаку/добу, а також розпочало запуск цеху вапняково-аміачної селітри (ІАС) потужністю 1600 тонн/добу та цехи неконцентрованої азотної кислоти – сировини для виробництва - Потужністю 960 тис. тонн азотної кислоти на рік.

"Ми розпочали планову сезонну кампанію із запуску ключових цехів. Перш за все, ми збільшуватимемо обсяги виробництва ІАС – найбільш затребуваного добрива на сьогоднішній день. Подальше відновлення роботи виробничих потужностей залежатиме від кон'юнктури ринку - потужності завантажуватимуться пропорційно до платоспроможного попиту", – повідомленні Group DF у понеділок слова голови правління підприємства Михайла Заблуди.

Він наголосив, що не менш важливим фактором відновлення повного циклу виробництва мінеральних добрив є доступність та поточна вартість газу, необхідного для виробництва добрив. Заблуда зазначив, що рішення про збільшення виробництва ІАС пов'язане з поступовим поновленням сезонного попиту на це добриво, а також із відкриттям нових експортних можливостей.

"Будучи частиною холдингу Ostchem, "Рівнеазот" своєчасно та в повному обсязі підготувався до осіннього сезону, щоб постачати українським аграріям базові азотні добрива", – зазначив голова правління. Відповідно до релізу, відновленню робіт передувало завершення планового капітального ремонту агрегату підготовки синтезу газу в цеху "Аміак-2", капітальний ремонт турбогенераторної установки, а також капітальний ремонт агрегату №6 потужністю 120 тис. тонн на рік у цеху неконцентрованої азотної кислоти та проведення низки необхідних підготовчих робіт обладнання.

Group DF консолідує активи у газорозподільній, хімічній, титановій та портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа. Засновник та власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Ostchem – азотний холдинг Group DF, який поєднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входять "Рівнеазот", "Черкаський Азот", а також "Сєвєродонецький Азот" і "Стирол", що знаходяться на окупованих територіях. ПрАТ "Рівнеазот" входить до групи Ostchem з 2011 року.

За даними Group DF, за цей час у підприємство було інвестовано понад 1,3 млрд. грн. "Рівнеазот" за 9 міс. 2021 року отримав 1 млрд 811,79 млн грн чистого прибутку за виручку 1 млрд 676,24 млн грн. 2020 рік підприємство завершило із чистими збитками 4 млрд 623,96 млн грн після чистого прибутку 4 млрд 73,49 млн грн роком раніше при скороченні виручки на 7,3% - до 1 млрд 831,63 млн грн. У звіті за 4-й квартал минулого року компанія вказувала, що працює на давальницькій сировині, а її збиток за 4-й квартал у 624,7 млн ​​грн був викликаний курсовими різницями, без яких прибуток підприємства склав би 179,6 млн грн.




Просмотров: 349
Другие новости