Компании

все компании

UniCredit отримав дозвіл на зворотний викуп акцій у сумі 1 млрд євро

31 серпня 2022 року, 23:53
Найбільший банк Італії UniCredit SpA отримав від Європейського центрального банку (ЄЦБ) дозвіл на зворотний викуп акцій у сумі 1 млрд євро.

Це друга частина програми, схвалення якої залежало від результатів діяльності UniCredit у Росії.

У травні цього року італійський банк оголосив про запуск першого траншу buyback, у рамках якого він викупив акції на 1,58 млрд євро.

ЄЦБ дозволив UniCredit запустити другий транш програми, ґрунтуючись на наданій банком фінансовій інформації, у тому числі "на оцінках траєкторії зміни капіталу при консервативних припущеннях та з урахуванням оновлених несприятливих макроекономічних сценаріїв", йдеться у прес-релізі UniCredit.

Акціонери компанії розглянуть питання про запуск другого траншу викупу акцій на зборах 14 вересня.
Акції UniCredit додають у ціні 3,7% у ході торгів у Мілані у середу. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 28%.

Раніше, на початку липня, Bloomberg повідомляв, що італійська UniCredit може продати свій російський банк через структуру, яка дозволить групі викупити "дочку" назад у разі стабілізації геополітичної ситуації через пов'язану з Росією повномасштабну війну проти України.

За даними Bloomberg, UniCredit розглядає кілька можливих домовленостей про угоду, у тому числі ту, яка дасть групі можливість викупити частку залежно від ринкових та політичних умов.

За словами джерел, до уваги включається той факт, що дочірній банк працює добре, отримуючи перекази та бізнес-потоки, оскільки інші великі кредитори, включаючи Ощадбанк, ВТБ та Альфа-банк, зіткнулися з міжнародними санкціями у відповідь на військову агресію РФ в Україні.

Група розглядає можливість залишення Росії в рамках термінового перегляду своєї діяльності в цій країні, заявляв у березні глава UniCredit Андреа Орчел.
UniCredit вже відобразила витрати на резерви у розмірі 1,3 млрд євро під ризики бізнесу в Росії, і Орчел шукає варіант угоди, який обмежить подальші втрати UniCredit незалежно від кінця війни в Україні.

Російський Юнікредит банк входить до списку системно значимих кредитних організацій РФ.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 399
Другие новости