Компании

все компании

Товарообіг між Киргизією та Казахстаном зріс до $568 млн. за I півріччя 2022 року.

27 серпня 2022 року, 10:32
Товарообіг між Киргизією та Казахстаном зріс до $568 млн. за I півріччя 2022 року.

Товарообіг між Киргизією та Казахстаном за перші шість місяців 2022 року становив $568 млн, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року на 24%, повідомив глава киргизького уряду Акилбек Жапаров.

"Обсяг товарообігу між нашими країнами за шість місяців 2022 року склав 568 млн доларів США, що порівняно з аналогічним періодом минулого року вище на 24%. Це тішить нас. При цьому нам є чого прагнути", - цитує прес-служба Жапарова слова з його виступу під час зустрічі з казахстанським колегою Аліханом Смаїловим.

Зустріч відбулася на полях Євразійської міжурядової ради у киргизькому місті Чолпон-Ата. За даними прес-служби, сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема, в рамках інтеграційного об'єднання. "Регулярні та своєчасні зустрічі стануть чудовою підмогою для обговорення та пошуку рішень з низки питань, що існують сьогодні, у тому числі в торговій і транзитній сферах", - заявив Жапаров.

Смаїлов зазначив, що основною метою двох країн є повна реалізація поставлених главами держав завдань і подальше зміцнення казахстансько-киргизького співробітництва, а також збільшення обсягу взаємної торгівлі до $2 млрд.

У ході зустрічі також було обговорено реалізацію проекту з будівництва індустріального торгово-логістичного комплексу в районі контрольно-пропускних пунктів "Ак-Тілек" та "Ка-расу", підвищення цін на дизельне паливо в Казахстані, співробітництво в галузі сільського господарства. , а також безперешкодне перетинання киргизькими вантажними автотранспортними засобами киргизько-казахстанського кордону, повідомили у прес-службі Жапарова.

25 26 серпня під головуванням Киргизії проходить засідання Євразійської міжурядової ради. Державами-членами ЄАЕС є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія та Росія. У 2022 році в органах Союзу, включаючи Євразійську міжурядову раду, головує Киргизія.




Просмотров: 345
Другие новости