Компании

все компании

АРМА просить Кабмін погодити купівлю військових облігацій для допомоги ЗСУ - нардеп

26 серпня 2022 року, 07:05
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), просить Кабінет міністрів погодити купівлю військових облігацій на суму 150 млн грн за рахунок заарештованих коштів для допомоги Збройним Силам України, повідомила народний депутат Галина Янченко (фракція "Слуга народу").

"АРМА вперше ініціювала купівлю військових облігацій за рахунок заарештованих коштів.

І просить Кабмін погодити купівлю ОВДП на суму 150 млн грн. Ці кошти будуть направлені на потреби ЗСУ... Тепер чекаємо на рішення КМУ з цього приводу", - написала Янченко в Telegram-каналі в четвер.

Янченко підкреслила, що згідно із законом на купівлю ОВДП Нацагенство може витрачати до 80% коштів, що знаходяться у нього в управлінні, а в даний час в управлінні АРМА знаходиться близько 870 млн грн.

"Подвійно гріє душу той факт, що значна частина заарештованих коштів - це активи підсанкційних росіян та гроші зрадників, передані в АРМА в рамках кримінальних проваджень", - наголосила народний депутат.

Як повідомлялося, Верховна Рада 31 травня ухвалила законопроект №7342 про внесення змін до закону "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів" щодо управління активами під час дії військового положення. Одним із авторів законопроекту є Янченко.




Просмотров: 395
Другие новости