Компании

все компании

Україна минулого року стала світовим лідером із впровадження аграрних дронів – експерти

23 серпня 2022 року, 15:35
Україна за результатами минулого року стала світовим лідером із нарощування парку аграрних безпілотних дронів-обприскувачів, обігнавши Бразилію, Аргентину та країни східної Азії, повідомляється на Facebook-сторінці українського інтегратора безпілотних рішень DroneUа.

За його даними, наприкінці 2021 року поля України обробляли близько 1,5 тис. дронів-обприскувачів, і їхня кількість продовжує зростати. Компанія прогнозує, що до закінчення агросезону 2022 року площа оброблених агродронами угідь зросте вдвічі – до 2 млн га з 1 млн га минулого року.

"Агродрони - це додатково зібраний урожай шляхом відсутності технологічних колій - до 4% при класичній наземній обробці та нульовому ушкодженні високорослих культур. Минулого року Україна виробляла додаткові 157 тис. тонн урожаю на 1 млн га оброблених дронами посівів. Це їжа для повноцінного добового раціону. щонайменше 160 тис. осіб в Африці", - зазначається в повідомленні компанії.

Таким чином, зростання оброблених дронами-обприскувачами посівних площ удвічі забезпечить Україні до 300 тис. тонн додаткового врожаю цього сезону.

Крім того, застосування агродронів дозволяє на 1 млн. га оброблених угідь заощадити в середньому 5,5 млн. тонн палива, скоротити використання води приблизно на 200 тис. тонн, а також знизити карбоновий слід на 14 тис. тонн.

"Агродрони змінюють модель ведення сільського господарства. Залучення технічних ресурсів відбуватиметься виключно через зовнішніх виконавців - сервісні компанії, які беруть на себе відповідальність за обслуговування техніки, навчання персоналу, якісне виконання технологічних операцій", - наголосила DroneUA.

За даними на сайті DroneUA, компанія є найбільшим імпортером та дистриб'ютором дронів на ринку України та Східної Європи, представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та ін. У структурі групи компаній працюють власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкритий центр обробки даних.

Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються більш ніж на 4 млн. га посівних площ України.




Просмотров: 721
Другие новости