Компании

все компании

Ціна газу в Європі злетіла вище $2700/тис куб.

20 серпня 2022 року, 18:02
Спотова ціна газу в Європі злетіла вище за $2700/тис. куб. м на новини про новий ремонт на магістралі "Північний потік".

Вартість найближчого (вересневого) ф'ючерсу на TTF на біржі ICE Futures у п'ятницю ввечері досягла $2712 за тисячу кубометрів.

У п'ятницю ввечері "Газпром" повідомив, що єдиний робочий газоперекачувальний агрегат відправної компресорної станції магістралі "Північний потік" КС "Портова" буде зупинено з 31 серпня по 2 вересня на три доби для проведення технічного обслуговування та планово-попереджувальних робіт.

Газопровід здатний транспортувати за добу до 167 млн   куб. м газу, але потужності скоротилися через порушення графіка обслуговування обладнання відправної станції морської магістралі - компресорної станції "Портова". На ній встановлені газоперекачувальні агрегати компанії Rolls-Royce, газотурбінний бізнес якої перейшов до Siemens. Через санкції Канади, введені у відповідь на військову агресію РФ в Україні, з ремонтної бази Siemens Energy до Росії вчасно не повернулася одна турбіна. Тим часом настав час капітального ремонту інших двигунів як у зв'язку з напрацюванням міжремонтного пробігу, так і у зв'язку з поломками.




Просмотров: 487
Другие новости