Компании

все компании

Суверенний фонд Саудівської Аравії інвестував близько $7,5 млрд у найбільші компанії США

16 серпня 2022 року, 15:20
Суверенний фонд Саудівської Аравії у другому кварталі інвестував близько $7,5 млрд у найбільші американські компанії.

Public Investment Fund (PIF) з квітня до червня купив акції 17 компаній, включаючи папери Alphabet Inc., BlackRock Inc. та Microsoft Corp., йдеться у документах Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC). Кожна інвестиція становила близько 400-500 млн дол.

Однак, незважаючи на покупки, загальний обсяг акцій американських компаній у портфелі PIF скоротився минулого кварталу на $3 млрд - до $40,8 млрд на тлі загального спаду на фондових ринках цього року.

Сукупні активи фонду оцінюються приблизно $600 млрд. Значення індексу S&P 500, який включає акції багатьох компаній, куплених PIF, знизилося на 20% у першому півріччі на занепокоєнні інвесторів через високу інфляцію і ризики рецесії.

Метою інвестицій PIF у американський фондовий ринок є диверсифікація портфеля. Фонд зазвичай купує міноритарні частки у компаніях. PIF почав вибудовувати портфель акцій на початку пандемії у 2020 році на падінні фондового ринку.

І хоча фонд через кілька місяців продав частину акцій, він зайняв міцні позиції в компаніях у різних секторах, включаючи розробників ігор Activision Blizzard Inc., Electronic Arts Inc. та Take-Two Interactive Software Inc.




Просмотров: 323
Другие новости