Компании

все компании

Єврокомісія ухвалила рішення про введення мит на постачання сталі з Росії та Туреччини

12 серпня 2022 року, 20:32
Єврокомісія після завершення антидемпінгового розслідування, яке торкалося періоду з 1 січня по 31 грудня 2020 року, ухвалила рішення про введення мит на постачання корозійностійкої сталі з Росії та Туреччини, йдеться в матеріалах ЄК.

Ініціатором розслідування виступала Європейська асоціація сталеливарної промисловості (Eurofer), його предметом став, зокрема, сталевий прокат із оцинкованим, магнієвим, алюмінієвим покриттям. У той же час трансформаторна та швидкорізальна сталь не були включені до розслідування, повідомлялося раніше.

Антидемпінгове мито на метал з "Магнітогорського металургійного комбінату" складає 36,6%, "Новолипецького металургійного комбінату" - 10,3%, "Сєвєрсталі" - 31,3%, всіх інших комбінатів - 37,4%. Для турецького активу ММК (MMK Metalurji) мито складає 10,5%, для решти турецьких сталевиробників – від 2,4% до 11%.

Імпорт корозійностійкої сталі з РФ та Туреччини зріс більш ніж у п'ять разів – з 196,643 тис. тонн у 2017 році до понад 1 млн тонн у період розслідування, частка такого металу з цих країн підвищилася з 2,2% до 13,1%.

При цьому ЄК звертає увагу в матеріалах на здійснення поставок за цінами, нижчими за середньоринкові в ЄС. Єврокомісія нагадує, що на даний момент введено санкції проти РФ, які також зачіпають постачання сталевої продукції в регіон або безпосередньо компанії, які виробляють та експортують метал у період розслідування, а з середини березня запроваджено повну заборону на постачання нержавіючої сталі до ЄС.




Просмотров: 581
Другие новости