Компании

все компании

Курс долара США зміцнюється по відношенню до основних валют

11 серпня 2022 року, 12:27
Курс долара США зміцнюється по відношенню до основних валют під час торгів у четвер.

Трейдери оцінюють заяви представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США, які вказують на відданість американського ЦП подальшому підвищенню процентних ставок в умовах високої інфляції, пише Trading Economics.

ICE індекс, що розраховується, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається в ході торгів на 0,18%, ширший індикатор WSJ Dollar Index зростає на 0,16% . Пара євро/долар на 8:55 мск торгується на рівні $1,0285 порівняно з $1,03 на закриття ринку у середу.

 Вартість фунта зменшується на 0,2%, до $1,2196 проти $1,2219 на закриття попередньої сесії. У парі з ієною курс американської валюти становить 133,16 єни проти 132,89 єни напередодні.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Ніл Кашкарі назвав статистичні дані про динаміку зростання споживчих цін у США в липні, опубліковані в середу, "першим натяком" на те, що інфляція в країні могла почати сповільнюватися, проте зазначив, що це не скасовує потреби підвищувати процентні ставки.

За його словами, ФРС ще "дуже далека від оголошення про перемогу". Раніше президент ФРБ Чикаго Чарльз Еванс спрогнозував, що базова процентна ставка до кінця поточного року підніметься до 3,25-3,5% річних.

Максимальних 3,75-4% річних вона досягне лише наступного року, вважає Еванс. Споживчі ціни (індекс CPI) у США у липні зросли на 8,5% щодо того ж місяця минулого року, показали дані міністерства праці країни. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 9,1% у червні, коли показник оновив максимум за останні 40 років. Аналітики в середньому очікували на підвищення на 8,7%, свідчать результати опитувань Trading Economics і Bloomberg.




Просмотров: 502
Другие новости