Компании

все компании

Ілон Маск продав акції Tesla на суму $6,9 млрд

10 серпня 2022 року, 14:29
Американський мільярдер Ілон Маск продав акції заснованої ним компанії Tesla Inc. на загальну суму $6,9 млрд на випадок, якщо йому все-таки доведеться закривати угоду щодо покупки Twitter Inc.

Мільярдер реалізував близько 7,93 млн акцій виробника електромобілів у період з п'ятниці по вівторок, йдеться в документах, підданих Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США. Таким чином, його частка в компанії становить на даний момент 15%. Маск у своєму твіттер-акаунті написав, що у такий спосіб він хоче уникнути термінового продажу акцій Tesla у разі, якщо йому все-таки доведеться закривати угоду з Twitter на $44 млрд.

У відповідь на запитання передплатника про те чи завершив він серію продажів акцій Tesla і чи планує їх викуповувати, якщо угода все ж таки не відбудеться, бізнесмен написав "Так". Минулого місяця Маск заявив, що відмовляється від покупки Twitter, оскільки платформа не надала необхідної інформації для подальшого просування угоди. Однак Twitter подала на мільярдера до суду та має намір наполягати на закритті угоди.

Слухання у цій справі призначено на жовтень. Якщо суддя таки ухвалить, що Маск не має права розірвати угоду, мільярдеру необхідно буде залучити понад $33 млрд для фінансування покупки Twitter. Маску вже належить 9% акцій компанії, що оцінюються у $4 млрд. Востаннє Маск продавав акції Tesla у квітні. Тоді він залучив $8,5 млрд і також заявляв, що більше не планує розпродажу.




Просмотров: 326
Другие новости