Компании

все компании

Зернотрейдер Bunge отримал $68 млн чистих збитків через війну в Україні

4 серпня 2022 року, 20:42
Міжнародна зернотрейдингова група Bunge отримала за січень-червень 2022 року $68 млн чистих збитків через розв'язану РФ повномасштабну війну в Україні, повідомляється у звіті на сайті компанії.

Інтенсивність втрат для компанії продовжує наростати з часом – її чистий збиток за березень-червень становив $59 млн, або 86% загального чистого збитку за півріччя.

За даними групи, збитки за період спричинені втратами товарно-матеріальних запасів через тимчасову окупацію частини території України, а також через збільшення вартості доставки товарів з підконтрольної Україні території.

Усього за січень-березень 2022 року Bunge отримала $206 млн чистого прибутку (в 1,75 разів менше за аналогічний період 2021 року), а в січні-червні - $894 млн, що на чверть менше показників першого півріччя 2021 року.

У травні корпорація повідомила, що спостерігає за російською військовою агресією в Україні, "продовження якої може негативно вплинути на її бізнес" в обох країнах. У результаті корпорація призупинила роботу в Україні та продовжила операційну діяльність у РФ. Bunge - одна з найбільших світових компаній з переробки та постачання олійних та зернових продуктів та інгредієнтів.

Компанія заснована в 1818 році, її штаб-квартира знаходиться в Сент Луїсі (Міссурі) і налічує майже 25 тис. працівників по всьому світу, які забезпечують роботу понад 350 портових терміналів, переробних підприємств, зернових елеваторів та потужності з виробництва та упаковки продуктів харчування та інгредієнтів по всьому світу.

В Україні Bunge здійснює діяльність в аграрному секторі, будучи одним із провідних експортерів зерна. Компанія виробляє та реалізує соняшникову олію, у тому числі під торговою маркою "Олейна".

Bunge інвестувала $280 млн у будівництво Дніпропетровського олійноекстракційного заводу та зерновий термінал у Миколаївському морському порту.




Просмотров: 375
Другие новости