Компании

все компании

"ДТЕК Енерго" планує повністю виплатити $29,5 млн відсотків за єврооблігаціями

4 серпня 2022 року, 15:20
Енергохолдинг "ДТЕК Енерго" Ріната Ахметова планує повністю виплатити $29,5 млн відсотків за єврооблігаціями у вересні поточного року, повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"ДТЕК Енерго виплатить вересневий купон на $29,5 млн за облігаціями 2027 року в повному обсязі", - сказав він в інтерв'ю Bloomberg.

Це буде другий квартал поспіль, коли компанія Ахметова повністю виплачує купон західним партнерам.

"Хоча ми погодили варіант із чотирма послідовними періодами половинної оплати готівкою, ми вирішили не використати це і залишити на потім, на випадок погіршення ситуації", – зазначив Тимченко.

У публікації уточнюється, що ще на початку війни ДТЕК досяг угоди із західними кредиторами про зміну умов, щоб дозволити їй виплачувати відсотки у розмірі 3,5% замість повних 7% у майбутні квартали. Проте зрештою ДПЕК виплатив червневий купон за повною ставкою.

Bloomberg пише, що план приватної компанії ДТЕК з виплати купона, ймовірно, стане полегшенням для інвесторів після того, як низка державних компаній, зокрема "Укравтодор" та "Укренерго", спробувала відстрочити виплату боргу за проханням уряду України про аналогічне відстрочення виплати боргу.

Тимченко в інтерв'ю також зазначив, що ДТЕК перебуває в процесі інтеграції до європейської енергосистеми і найближчими місяцями оголосить про інвестиції у відновлювані джерела енергії в Румунії.

Крім того, за його словами, компанія має плани з реалізації проектів в Італії, Хорватії та Польщі. Як повідомлялося, у квітні енергохолдинг "ДТЕК Енерго" запросив у власників його єврооблігацій на $1,645 млрд з погашенням у 2027 році згоди на виплату найближчих двох купонів за перший і другий квартали цього року за ставкою 3,5% річних, з капіталізацією 4%, що залишилися. ставці 8,5% річних та виплаті їх пізніше. Компанія достроково отримала позитивну відповідь власників на запит.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 620
Другие новости