Компании

все компании

Робітники трьох заводів Boeing у США відклали страйк

1 серпня 2022 року, 14:59
Робочі три заводи американського авіабудівного концерну Boeing Co. у штаті Міссурі відклали страйк, запланований на понеділок, після того, як компанія висунула нові умови робочого контракту.

Як повідомила Міжнародна асоціація машиністів та працівників аерокосмічної галузі (International Association of Machinists and Aerospace Workers), голосування щодо оновленого контракту відбудеться у середу. У випадку, якщо робітники не схвалять умови, страйк може розпочатися у четвер, зазначає The Wall Street Journal.

Минулого тижня близько 2,5 тис. працівників заводів Boeing поблизу Сент-Луїса відкинули умови пропонованого контракту. Їхнє невдоволення в основному пов'язане з пенсійним планом. У рамках оновлених умов Boeing пропонує робітникам одноразову виплату у розмірі $8 тис. та готовий відмовитися від скорочення відрахувань до пенсійного фонду.

 Boeing зазначила, що сподівається на успішне укладання угоди з профспілкою та врегулювання спору. На заводах компанії, робітники яких планували страйк, проводилися військові винищувачі F-15, F-18, навчально-тренувальні T-7A та заправник MQ-25. Котирування акцій Boeing зростають на 2,8% під час попередніх торгів у понеділок.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 473
Другие новости