Компании

все компании

Україна очікує кредиту від Канади в 0,5 млрд канадських доларів

30 липня 2022 року, 18:56
Кабінет міністрів України вніс зміни до Основних умов здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Канади, представленого міністром фінансів, повідомляє прес-служба міністерства фінансів України у п'ятницю.

"Проект постанови розроблений Мінфіном для можливості збільшення суми пільгового кредиту на 0,45 млрд канадських доларів (екв. 0,351 млрд дол. США) у рамках кредитного договору між Україною та Канадою, внаслідок чого сума кредиту становитиме 1,45 млрд канадських доларів (екв. . 1,131 млрд дол. США)", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що кошти будуть направлені до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, зокрема на забезпечення першочергових соціальних та гуманітарних платежів.

У відомстві нагадують, що 17 червня до держбюджету України надійшов від Канади 1 млрд канадських доларів (екв. 0,773 млрд доларів США) кредиту на пільгових умовах.

"Це перші кошти, які Україна одержала через механізм адміністративного рахунку Міжнародного валютного фонду. Термін погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних. Для додаткових траншів кредиту збережено зазначені умови", - підсумували у Мінфіні.




Просмотров: 310
Другие новости