Компании

все компании

Ціни на нафту слабо зростають у середу на тлі даних API

27 липня 2022 року, 10:28
Ціни на нафту слабо зростають у середу на тлі даних Американського інституту нафти (API), що показали різке зниження запасів у США.

Тиск ринку продовжують занепокоєння рецесії у американській економіці за умов швидкого посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системою (ФРС).

Федрезерв завершує чергове засідання у середу, за підсумками якого, як очікується, знову підвищить базову процентну ставку на 75 базисних пунктів. Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 кск у середу становить $104,58 за барель, що на $0,18 (0,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

За підсумками торгів у вівторок ці контракти подешевшали на $0,75 (0,7%), до $104,4 за барель. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $95,3 за барель, що на $0,32 (0,34%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в четвер вартість цих контрактів опустилася на $1,72 (1,8%), до $94,98 за барель.

Запаси нафти в Штатах на тижні, що завершився 22 червня, знизилися на 4,037 млн. барелів після підвищення на 1,86 млн. барелів тижнем раніше. Офіційна доповідь про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень буде опублікована міністерством енергетики США в середу о 17:30.

Тим часом опитування, проведене Американською автомобільною асоціацією (AAA,) показало, що громадяни США змінюють свої звички у відповідь на зростання вартості бензину та дизельного палива, скорочуючи кількість поїздок. Це сприяє зниженню попиту на піку літнього сезону. "Попит на бензин падає в той період, коли він повинен залишатися сильним, і це наголошує на ризиках стагфляції та її потенційних наслідків", - зазначає експерт CFRA Research у Нью-Йорку Стюарт Глікман, слова якого наводить агентство Bloomberg.

По материалам: Bloomberg


теги: нафта, ціна



Просмотров: 270
Другие новости