Компании

все компании

Фондові індекси ЄС змінюються без жодної динаміки

27 липня 2022 року, 14:59
Європейські фондові індекси змінюються без жодної динаміки під час торгів у середу.

Інвестори оцінюють квартальні результати компаній, а також чекають на публікацію підсумків засідання Федеральної резервної системи США, яке завершиться в середу.

ФРС збільшить ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками липневого засідання, свідчать консенсус-прогнози аналітиків, складені агентством Bloomberg та платформою Trading Economics. Проте помітна меншість економістів очікує, що ставку можна підвищити відразу на 100 б.п. на тлі інфляції, що вперто зростає, і незважаючи на перспективи ослаблення зростання американської економіки.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:25 кск зріс на 0,31% і склав 427,46 пункту. Німецький DAX та іспанський IBEX 35 опустилися на 0,02% та 0,09% відповідно. Британський FTSE 100 зріс на 0,38%, французький САС 40 – на 0,24%, італійський FTSE MIB – на 0,59%.

Акції Deutsche Bank AG дешевшають на 3,6%. Найбільший банк Німеччини наростив чистий прибуток у другому кварталі на 46%, доподатковий прибуток став максимальним з 2011 року. Тим часом банк попередив про те, що ділова обстановка стала складнішою, і це може негативно позначитися на витратах та цільових фінансових показниках цього року. Папери Lloyds Banking Group PLC додають у ціні 3,3%. Британський банк прозвітував про незначне збільшення доподаткового прибутку у другому кварталі, при цьому показник перевищив очікування аналітиків.

Акції Credit Suisse Group AG дорожчають на 1,5%. Швейцарський банк призначив головним виконавчим директором Ульріха Кернера, який з 1 серпня змінить Томаса Готтштайна, що йде у відставку. Банк також оголосив про запуск всебічної стратегічної оцінки операцій, в рамках якої має намір вивчити можливості реорганізації бізнесу, щоб зробити його більш вузькоспрямованим та гнучким. Згідно з фінансовим звітом Credit Suisse за другий квартал, опублікований у вівторок, банк зафіксував чистий збиток за підсумками третього кварталу поспіль на тлі 29%-го зниження виручки.

Акції Mercedes-Benz Group AG укріплюються на 2,2%. Німецький виробник люксових автомобілів покращив фінансові показники на 2022 рік, звітувавши про збільшення скоригованого прибутку та виручки у другому кварталі.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 291
Другие новости