Компании

все компании

Ціни на нафту знижуються у понеділок

25 липня 2022 року, 11:11
Ціни на нафту знижуються у понеділок на побоюваннях трейдерів щодо перспектив економічного зростання та попиту на енергоресурси у світі.

У центрі уваги ринку цього тижня – засідання Федеральної резервної системи (ФРС), за підсумками якого американський ЦБ може знову суттєво підвищити базову процентну ставку. Серйозне посилення грошово-кредитної політики Федрезервом, на думку багатьох експертів, може призвести до рецесії економіки США.

"Нафтовий ринок залишається високо волатильним, проте я очікую, що знижувальний тиск буде зберігатися, - зазначає аналітик Vanda Insights Вандана Харі, слова якої наводить агентство Bloomberg. - Засідання ФРС, ймовірно, стане черговим нагадуванням про економічні складнощі". Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 кск у понеділок складає $102,39 за барель, що на $0,81 (0,78%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти подешевшали на $0,66 (0,6%), до $103,2 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $93,77 за барель, що на $0,93 (0,98%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. До закриття ринку у п'ятницю вартість цих контрактів зменшилася на $1,65 (1,7%), до $94,7 за барель. Засновник хедж-фонду Andurand Capital П'єр Андюран, однак, вважає, що попит на нафту може перевищити очікування навіть у разі ослаблення економіки США.

Зростання споживання в останні роки відставало від середнього рівня за 40 років через коронавірусні обмеження і має повернутися до нормальних рівнів, написав експерт у Twitter. Аналітик Tyche Capital Advisors Тарік Закір, тим часом, вважає, що обмежена пропозиція нафти на світовому ринку стримуватиме зниження цін. "Вартість WTI повернеться до $100 за барель, - заявив він. - Баланс ризиків, на нашу думку, говорить на користь підвищення цін, враховуючи сезон ураганів, що почався, який може обмежити видобуток в районі Мексиканської затоки".

теги: нафта, ціна



Просмотров: 384
Другие новости