Компании

все компании

LTG Cargo Ukraine поставила до морпорту Клайпеди 23 тис. тонн сільгосппродукції з України - УАК

24 липня 2022 року, 15:15
LTG Cargo Ukraine, українське представництво Литовської залізниці (LTG), у червні відновило свою роботу в Україні та дотепер доставило до морського порту Клайпеди (Литва) 17 поїздів із 23 тис. тонн сільгосппродукції з України.

Як повідомляється на сайті Української аграрної конфедерації (УАК) із посиланням на комунікаційного партнера LTG Котріну Дикарайте, це свідчить про те, що клієнти з України вже встигли оцінити можливості експорту української сільгосппродукції через Литву до третіх країн, тому спостерігається збільшення запитів на вантажоперевезення.

Вона нагадала, що LTG Cargo Ukraine відновила свою діяльність в Україні у червні після зупинки з початком повномасштабного російського вторгнення до України.
За даними УАК, LTG Cargo також почала перевозити нафтопродукти для українського ринку між терміналами Моцкава (Литва) – Тракішки (Польща).

"Крім того, минулого тижня з морського порту Клайпеда в Україну вирушив перший поїзд з литовською продукцією. 14 завантажених 30-футових контейнерів завантажено картоном. Потяг вже прибув в Україну. Очікується, що в найближчі місяці асортимент вантажів, що перевозяться, об'єми і географ" - цитує організація Дикарайте у повідомленні.

Вона також наголосила, що головною проблемою залізничної логістики з України до Литви залишається проблема різниці ширини колій в Україні, Литві та Польщі, але компанія активно їх вирішує.

"За наявних умов, без залучення інвестицій та вжиття додаткових заходів щодо зняття технічних обмежень, пов'язаних, зокрема, із залізничною інфраструктурою Польщі, з України через Польщу до Литви можна перевозити один поїзд із сільськогосподарською продукцією на день до Польщі, а далі - до порту Клайпеда. При розрахунку річного обсягу це б становило близько 500 тис. тонн", - підсумувала комунікаційний партнер литовської компанії.

ТОВ "ЛТГ Карго Україна" на 100% належить литовській залізничній вантажній компанії AB LTG Cargo, яка входить до складу литовської державної компанії AB Lietuvos Geležinkeliai та займає 10 місце у Європейському Союзі за обсягами вантажоперевезень. Компанія розпочала свою діяльність в Україні у 2020 році.
Як повідомлялося, порт Клайпеди здатний щомісяця перевалювати 8-9 млн тонн сільгосппродукції з України у разі вирішення проблем залізничної логістики з цієї країни, основною з яких є невідповідність параметрів європейських та українських залізничних шляхів.

Міністр сільського господарства Литовської Республіки Кестутіс Навікас та міністр агрополітики України Микола Сольський 10 квітня домовилися про допомогу Литви в експорті агропродукції з України в умовах агресії РФ.




Просмотров: 362
Другие новости