Компании

все компании

Киргизія виділить із бюджету понад $100 млн для забезпечення продовольчої безпеки

21 липня 2022 року, 14:49
У Киргизії гостро будує питання забезпечення продовольчої безпеки через геополітичну ситуацію, заявив міністр фінансів республіки Алмаз Бакетаєв. "У частині продовольчої безпеки питання гостро стоїть у зв'язку з геополітичною ситуацією у світі", - сказав Бакетаєв на брифінгу в середу. За його словами, до кінця року до держматрезерву планується направити 8,5 млрд сомів ($102 млн) з бюджету.

"Тут включено забезпечення насінням, зерновими культурами, цукром, олією та ПММ. У першому півріччі вже направлено 5,8 млрд сомів ($69 млн). Цей показник більший, ніж виділено за останні три роки", - зазначив міністр.

Бакетаєв додав, що всі заявки держорганів щодо фінансування виконані у повному обсязі та своєчасно. "На перше півріччя планові показники ресурсів бюджету сектора державного управління склали 188 млрд сомів ($2,2 млрд), а його виконання фактично досягло 190 млрд сомів ($2,3 млрд). В основному кошти прямували до реального сектору, зміцнення обороноздатності країни, забезпечення продовольчої безпеки, підтримки підприємців", - пояснив Бакетаєв.




Просмотров: 420
Другие новости