Компании

все компании

Україна планує домовитися з власниками євробондів про відстрочення виплати відсотків

20 липня 2022 року, 12:32
Продовжити термін обігу всіх єврооблігацій на 24 місяці, а також відстрочити на такий самий термін сплату відсоткового доходу за ними має намір уряд України, відповідну постанову Кабінету міністрів №805 від 19 липня оприлюднено на його сайті у середу.

"Угоди з державним боргом у 2022 році здійснюються у строк до 15 серпня 2022 р. шляхом внесення до умов випуску облігацій … за погодженням із власниками облігацій...", – йдеться у документі.

Згідно з ним, "кінцева дата погашення кожних облігацій (а щодо облігацій 2017 року ⸺ кожна дата погашення частини облігацій 2017 року) відстрочується строком на 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій".

"Всі дати сплати процентного доходу за облігаціями, що настають після здійснення угод, відстрочуються на строк у 24 місяці з кожної відповідної дати сплати процентного доходу (а щодо облігацій 2018 першої серії ⸺ усі дати сплати процентного доходу за цими облігаціями відстрочуються 2 р.)", – наголошується в ухвалі.

Протягом цих 24 місяців відсотковий дохід за облігаціями продовжує нараховуватись за існуючими ставками, а на суму нарахованого основного відсоткового доходу нараховується додатковий процентний дохід за тими самими ставками.

"У будь-який час протягом зазначеної відстрочки сукупна сума нарахованих основного процентного доходу та додаткового процентного доходу (сума доходу власників) на підставі окремого рішення Кабінету Міністрів України може сплачуватись власникам облігацій частково (або) повністю", – йдеться у документі.

Так само в кінці зазначеної відстрочки не виплачена на той момент сума доходу власників може бути виплачена власникам у повному обсязі або шляхом додаткового випуску відповідних облігацій.

"Сума доходу власників розраховується Мінфіном з урахуванням, зокрема, інформації, наданої суб'єктами господарювання, залученими Мінфіном для надання агентських, консультаційних або інших послуг у зв'язку з угодами, і не може перевищувати 3000 млн. доларів США (спільно для всіх облігацій, що оплачуються в доларах) США) та 300 млн євро (спільно для всіх оплачуваних у євро)", – сказано в постанові.




Просмотров: 279
Другие новости